Nederlandse mobiliteit in cijfers

0

Nederland rijst de pan uit, ook op het vlak van mobiliteit. Duurzaam, elektrisch en vervoer dat gedeeld wordt, zijn de toekomst. We hebben de afgelopen jaren grote stappen gemaakt om mensen uit de file te halen. Kijk mee!

Elektrische auto’s

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit ontzettend snel. Vorig jaar waren het er nog maar 14.000, maar inmiddels hebben we 22.000 elektrische exemplaren in Nederland rondrijden. Een stijging van 61%! En dat zijn alleen nog maar de geheel elektrische auto’s. De hybrids, die zowel elektrisch als met een brandstofmotor rijden, zijn met 97.000 auto’s ook goed vertegenwoordigd.

Elektrisch laden

Al die elektrische auto’s moeten natuurlijk van energie voorzien worden, dus ook het aantal laadpalen moest omhoog. Wist je dat 30% van alle laadpalen binnen de Europese Unie in Nederland staan? Dat zijn er ongeveer 33.000. Tel je ook nog de priv√©-laadpunten mee, dan kom je aan ongeveer 122.000 laadpunten. Bedenk je goed dat dit er in 2010 nog maar 400 waren!

Deelauto’s

Het komt ook steeds vaker voor dat mensen de auto helemaal de deur uitdoen. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat een auto soms de handigste oplossing is. Dan kun je natuurlijk voor een deelauto gaan. Klik hier voor meer informatie over deelauto’s.

In de City Deal is afgesproken dat er 100.000 deelauto’s ingezet worden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Apeldoorn. Op dit moment zijn er dat pas 30.000, dus we moeten nog even aan de bak.

Waterstof

Auto’s die op water rijden? Jazeker! Waterstofauto’s zijn het alternatief voor elektrische auto’s. Deze auto’s zetten waterstof en zuurstof om in water. Dit proces zorgt voor energie die vrijkomt, waarmee de motor wordt aangedreven. Het mooie aan waterstofauto’s is dat ze zero-emission zijn. Er wordt geen CO2 uitgestoten. Het enige restproduct is waterdamp en warmte. Uitstekend voor het milieu dus.

Hoe draag jij bij aan duurzame mobiliteit?

Bron: NRC.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.