Lopen naar je werk

0

De meesten onder ons gebruiken al maanden of jaren hetzelfde vervoermiddel om van huis naar werk te reizen. Met de auto, fiets, bus, trein, metro of tram, het kan allemaal. Maar heb je wel eens overwogen om naar je werk te lopen?

Wanneer je elke dag meer dan 50 kilometer moet reizen om op je werk te komen, wordt wandelen toch wel een zware klus. Hoewel deze man elke dag 34 kilometer overbrugde.
Echter, de meeste afstanden die je normaal op de fiets of met de auto doet, zijn ook heel goed te lopen. 71% van de verplaatsingen is namelijk korter dan 7,5 kilometerLopend naar je werk gaan heeft een aantal voordelen. Dit zijn de belangrijkste.

Je bent minder gespannen

Uit onderzoek van de universiteit van East Anglia blijkt dat mensen die dagelijks naar hun werk lopen, een betere geestelijke gezondheid ervaren. Het welzijn gaat omhoog, ze kunnen zich beter concentreren en hebben minder last van stress.

Maak je hoofd leeg

Niemand vindt het fijn om stress te hebben. Wanneer je naar je werk loopt, heb je een perfecte gelegenheid om hier iets aan te doen. Gebruik deze tijd als ontspanning voor jezelf. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen mediteren. Daar is de app Headspace ideaal voor.
Klik hier voor de app in iTunes. 
Klik hier voor de app in Google Play.

Luister je liever naar iets terwijl je loopt? Dan kun je ook kiezen voor een podcast of luisterboek. Podcasts bestaan in alle soorten en maten, dus er is gegarandeerd een te vinden die je interessant vindt. Voor luisterboeken geldt hetzelfde. Er is op internet een gigantisch assortiment aan luisterboeken te vinden.

Mensen lopen op straat

Geld besparen

Heb je wel eens uitgerekend wat het kost om elke dag met de auto of het ov naar je werk te reizen? Via deze website kom je er makkelijk achter hoeveel je elke dag uitgeeft aan reiskosten. Wanneer je te voet naar je werk gaat, kost het je helemaal niets. De kosten die je dan bespaart, kun je mooi ergens anders aan besteden. Een uitgebreide lunch in het weekend bijvoorbeeld.

Gezondheid

Wanneer je ervoor kiest te voet naar je werk te gaan in plaats met de auto of het ov, ben je ook nog eens heel gezond bezig. Op die manier kom je al snel aan je dagelijkse half uur beweging. Dokter Yoshiro Hatano kwam in de jaren ‘60 tot de conclusie dat je met een gezonde levensstijl zo’n 10.000 stappen per dag moet zetten. De gemiddelde mens zet er al zo’n 6.000 op een dag, dus je hoeft er maar 4.000 extra te zetten. En die 4.000 haal je makkelijk door een half uur goed door te lopen op een dag.

Steeds meer mensen beginnen over te stappen van de auto of het ov naar lekker met de voet naar het werk. En hoe zit het bij jou? Ga jij het eens proberen, om naar je werk te lopen?

 

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.