Lichtroute Rotterdam

0

Rotterdam bij daglicht ken je op je duim, maar heb je de stad wel eens ontdekt in het donker? Aan de hand van de Lichtroute Rotterdam leer je de stad op een andere manier kennen. 

Gemeente Rotterdam en CBK Rotterdam hebben samengewerkt om de stad van een andere kant te belichten. Met de wandelroute kom je langs 44 hoogtepunten in Rotterdam op het gebied van kunst, architectuur en poëzie. 

De basis van de looproute is licht en schaduw. Alle kunstwerken die je passeert stralen of werpen indrukwekkende schaduwen. Op de kaart lees je bij elk kunstwerk meer informatie over de desbetreffende locatie. De welbekende Erasmusbrug kom je onderweg tegen, maar ook minder bekende projecten zoals Broken Light van Rudolf Teunissen in de Atjehstraat. Broken Light begon als kunstwerk maar vervangt ook heel praktisch de openbare verlichting in de hele straat.

Naast architectuur en kunst maakt poëzie ook een belangrijk deel uit van Lichtroute Rotterdam. Een deel van het gedicht Daglicht van Judith Herzberg lees je op de gevel van het Sophia Kinderziekenhuis en Alles van waarde is weerloos van Lucebert vind je terug op Blaak 16.

De kaart is gratis te verkrijgen bij de Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel en op het Centraal Station, en via CBK Rotterdam. Klik hier om de PDF-variant te downloaden. 

De kaart maakt deel uit van een serie met eerder verschenen routekaarten:

Ga jij de Lichtroute Rotterdam ook lopen of fietsen? We horen graag wat je ervan vond.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl