Juni in Rotterdam

0

De zomer is in aantocht en Rotterdam barst uit z’n culturele voegen met alle activiteiten in de stad. Festivals zijn de perfecte bezigheid voor de zomer en om het je wat makkelijker te maken hebben we er een aantal voor je geselecteerd. Geniet in juni van film, theater, workshops, muziek en heerlijke eten en drinken in Rotterdam.

Road Warriors: Cinema in Motion

Filmfestival Road Warriors

Locatie: Kino
Datum: 2 juni – 19 juni
Prijs: €10
Info: https://kinorotterdam.nl/

Ter ere van Edgar Wright’s Baby Driver en George Miller’s Mad Max: Fury Road – Black & Chrome Edition zullen in juni diverse filmklassiekers vertoond worden, allemaal binnen het Road Movie-thema. Ook zullen er verschillende nachtfilms gespeeld worden.

 

De Rotterdamse Dakendagen

Festival Rotterdamse Dakendagen

Locatie: Diverse locaties
Datum: 9 juni – 11 juni
Prijs: €5
Info: http://rotterdamsedakendagen.nl/

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen ontdekt je de stad vanaf nieuwe hoogtes. Dit jaar bezoek je 17 verschillende daken in Rotterdam en overal is iets te doen, uiteenlopend van concerten tot tours en andere events.

 

Future Flux Festival

Future Flux Festival 2017

Locatie: Onderzeebootloods
Datum: 9 juni – 10 juni
Prijs: €12,50
Info: http://www.futurefluxfestival.nl

The future is here en heet Future Flux Festival. Ontdek tijdens dit nieuwe kunst- en technologiefestival alles over de toekomst, drones, robots, mode, muziek en kunst. Ervaar interactieve installaties, leer meer tijdens inspirerende workshops en ontdek nieuwe ideeën van jonge creatieven.

 

Rrrollend Rotterdam

Foodtruckfestival Rrrollend Rotterdam

Locatie: Noordplein
Datum: 9 juni – 11 juni
Prijs: Gratis toegang
Info: http://www.rrrollend.nl/rotterdam/

Rrrollend is inmiddels een van de bekendste foodtruckfestivals van Nederland en komt met tientallen foodtrucks naar het Noordplein. Naast eten en drinken is er genoeg theater, entertainment en gezelligheid te vinden. Perfect voor ‘s avonds na de Rotterdamse Dakendagen of Future Flux Festival.

 

De Parade

De Parade Rotterdam

Foto door Joep van Aert

Locatie: Museumpark
Datum: 15 juni – 2 juli
Prijs: €7,50
Info: http://www.deparade.nl

Het theaterfestival De Parade strijkt dit jaar weer neer in het Museumpark met meer dan honderd verschillende theatervoorstellingen, dans, muziek en mime. Overdag vindt de KinderParade plaats met diverse theatervoorstellingen, muziek en workshops.

 

Dag van de Architectuur

Foto door Ossip Architectuurfotografie

Locatie: Diverse locaties
Datum: 17 juni – 18 juni
Prijs: Gratis
Info: http://www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl

Tijdens de Dag van de Architectuur ontdekt je verschillende gebouwen die normaal niet vrij toegankelijk zijn. Dit jaar wordt de architectuur van twee voormalige havengebieden het Maritiem District en de Wilhelminapier. Er zullen boottochten plaatsvinden, culturele programma’s in gebouwen en speciale workshops voor kinderen.

 

North Sea Round Town

North Dea Round Town Festival

Locatie: Diverse locaties
Datum: 22 juni – 9 juli
Prijs: Gratis
Info: http://www.northsearoundtown.nl 

Ook dit jaar vindt het North Sea Round Town festival weer plaats en geniet je van de beste Rotterdamse jazz. Het afwisselende programma strijkt neer op vele locaties in Rotterdam, op straat, op onverwachte plekken, pop-up’s en grote jazz-podia.

 

Bluegrass Festival

Bluegrass Festival Rotterdam

Locatie: Pijnackerplein
Datum: 23 juni – 25 juni
Prijs: Gratis
Info: http://www.bluegrassfestival.nl

Het Bluegrass Festival biedt een podium aan een scala van nationale en internationale artiesten, het beste van het beste binnen het bluegrass genre. Luister naar optredens van artiesten met invloeden uit de bluegrass, swamp-blues, hillbilly, country, folk, soul, western-swing, rockabilly en gospel.

 

Rotterdam Water Weekend

Rotterdam Water Weekend

Locatie: Diverse locaties
Datum: 30 juni – 2 juli
Prijs: Gratis
Info: http://rotterdamwaterweekend.nl/

Rotterdam ontdekken kan natuurlijk maar op één manier, via het water. Tijdens het Rotterdam Water Weekend kun je zwemmen in de Rotte of een andere binnenhaven, luister je naar musici en dichters en ontdek je de stad door met een historicus mee te varen over de wateren van Rotterdam.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Monique, Marina, Meni, Benny en Sander staan u graag ten dienst: info@filedier.nl