Interactieve CityTab-taxi’s in Rotterdam

0

Rotterdam heeft weer een nieuwe primeur op mobiliteits-gebied. Vanaf deze lente zullen er in Rotterdam zo’n 100 taxi’s rondrijden met een speciale CityTab aan boord. De CityTab is een interactief tablet waarmee voornamelijk toeristen de stad Rotterdam beter kunnen leren kennen.

De allereerste CityTab-taxi is op 12 februari in gebruik genomen door wethouder Langenberg van Mobiliteit. Het doel van de taxi’s is om reizigers onderweg op een interactieve manier kennis te laten maken met de omgeving, de route en bezienswaardigheden in de buurt. Op deze manier hoopt wethouder Langenberg dat toeristen zich snel welkom zullen voelen in Rotterdam.

“We werken al jaren samen met de taxibranche aan een meer gastvrij ontvangst van bezoekers aan de stad. Met het Citytab-systeem krijgt de passagier een toeristische rondleiding, het laatste nieuws en zelfs verschillende acties ineen. Zo weet de bezoeker nog beter wat er te doen is en voelt hij/zij zich welkom in onze prachtige stad”, aldus wethouder Langenberg.

inhuldiging van eerste citytab-taxi

Foto © Mirjam Lems

Toeristen krijgen in de taxi de route te zien, maar er worden ook aanbiedingen en kortingen gepresenteerd. Daarnaast blijven ze up-to-date door nieuwtjes uit de omgeving. In de taxi’s is er daarnaast gratis wifi beschikbaar en is er een veiligheidsbutton te vinden voor reizigers.

In eerste instantie zullen er dus vanaf het voorjaar 100 CityTab-taxi’s rond gaan rijden in Rotterdam. Het doel is om de vloot na de zomer uit te breiden naar 500 taxi’s. De CityTab is nu beschikbaar in vier talen, namelijk Nederlands, Engels, Spaans en Duits. Het is nog niet duidelijk of er in de toekomst meer talen toegevoegd zullen worden.

De CityTab is een project dat is ontwikkeld door de gemeente Rotterdam, de taxibranche en Rotterdam Partners.

 

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.