Drie vragen over de Maastunnel

0

Dat de Maastunnel gesloten is, weet je waarschijnlijk al. Het kan zijn dat je al gebruik heb moeten maken van een van de alternatieve routes. Misschien heb je nergens last van omdat je met de fiets naar het werk gaat. We ontvingen de afgelopen tijd regelmatig vragen over de Maastunnel. Speciaal voor jullie geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Waarom moet de tunnel zo lang dicht?

De tunnel bestaat dit jaar 75 jaar. Da’s best lang! Om weer minstens 75 jaar van onze tunnel te kunnen genieten is een grootschalige renovatie noodzakelijk. Zo wordt onder andere de betonconstructie aangepakt, worden de vloeren hersteld en komt er een nieuw ventilatiesysteem. Dat moet nu gebeuren, omdat de tunnel in 2019 moet voldoen aan nieuwe eisen. Voldoet de tunnel hier niet aan? Dan moet de tunnel helemaal sluiten.

Waarom wordt er niet één van de twee beschikbare rijstroken gebruikt van verkeer van noord naar zuid?

In het verleden zijn er heftige ongelukken gebeurt doordat er tweerichtingsverkeer was in één tunnelbuis. Mede om die reden is tweerichtingsverkeer in één tunnelbuis volgens de Nederlandse wetgeving verboden. Omdat het erg belangrijk is dat het Erasmus MC bereikbaar blijft, is er gekozen om de rijrichting van zuid naar noord open te houden.

Hoe kom ik van noord naar zuid?

Niet getreurd. Er zijn nog genoeg manieren om van noord naar zuid te reizen. De fiets klinkt misschien voor de hand liggend maar is wel effectief. Reizen over water kan ook! Probeer eens de Waterbus of de Watertaxi. Dan hebben we natuurlijk ook nog het openbaar vervoer. Slechte aansluiting? Parkeer dan je auto bij één van de vele P+R punten en reis met het OV verder het centrum in. Toch genoodzaakt om met de auto te reizen? Neem op de terugweg niet de Erasmusbrug. Probeer de Willemsbrug, de Van Brienenoordbrug of de Beneluxtunnel.

Wil je meer weten over de afsluiting van de Maastunnel? Kijk dan op www.maastunnel.nl.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.