Ding dong – Drone met je pakketje

0

Langzaam maar zeker krijgen we steeds meer het idee dat we in de toekomst leven. Informatie is overal beschikbaar, zelfrijdende auto’s zijn in opkomst en als het aan Geeba ligt, worden je pakketjes binnenkort bezorgd door drones.

Het bedrijf Geeba uit Qatar wil begin 2019 starten met een pilot waarbij pakketjes door drones en droids bezorgd worden. Om het idee te verwezenlijken moeten er op meerdere locaties in Rotterdam verzamelpunten, ookwel hubs genoemd, worden opgezet waar webshops de pakketten naar toe brengen. Vanuit die verzamelpunten kunnen lichte pakketten door drones bezorgd worden en zwaardere pakketten worden door droids, zelfrijdende bakfietsen, tot aan je voordeur geleverd. Drones kunnen een pakket per keer leveren, droids tot acht pakketten per lading.

Net zoals met de track en trace-codes van bezorgdiensten, krijg je van Geeba ook een tijdvak waarin je pakket bezorgd wordt. Aan de hand van een pincode die je per sms krijgt, kun je de drone of droid openen en je pakket in ontvangst nemen. 

Op dit moment wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de drone- en droid-service op te zetten in Rotterdam. Er zijn namelijk stricte regels over het gebruik van drones en waar er gevlogen mag worden in Nederland. Daarnaast is Geeba momenteel nog in gesprek over het testen van de vervoermiddelen op openbare wegen.

Wat denk jij ervan? Laat jij je pakket graag bezorgen door een drone, of open je de deur voor de pakketbezorger?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.