Coolsingel: Van autostraat naar flaneerstraat

0

Kijken jullie ook zo uit naar de vernieuwde Coolsingel? Er zijn plannen om meer groen en bovendien meer ruimte voor fietsers en voetgangers te creëren. Er zal meer rust komen op de Coolsingel. Helaas moeten we wel nog even wachten want de werkzaamheden gaan starten in 2017 en duren 2 tot 2,5 jaar.

Meer ruimte & meer groen

Elke Rotterdammer komt wel eens op de Coolsingel. Of het nou met de auto, fiets of lopend is. Straks gaat het autoverkeer naar de oostkant en aan de andere kant komt een brede strook voor fietsers en voetgangers. Hopelijk gaan we ons dan minder ergeren aan het drukke autoverkeer.

Een aanvulling van 65 planten gaat ervoor zorgen dat de Coolsingel een mooi groen paradijs wordt. Er komen grote groenperken, waar mooie seizoensbloemen in komen te staan. De tuin van het Schielandshuis wordt ook verbonden met de Coolsingel. Een stuk vrolijker en gezelliger gaat het worden!

De bekende gebouwen die aan de Coolsingel staan, bijvoorbeeld het Stadhuis, gaan meer aandacht krijgen. De ruime boulevard zal uitnodigen tot ontspannen flaneren en winkelen. Het moet een prettige en gezellige singel worden waar we elkaar graag ontmoeten op een bankje of terras, overdag en ’s avonds.

Meepraten

Wij, de Rotterdammers, mogen meepraten over de plannen voor de boulevard. Dus heb jij vragen of ideeën over de Coolsingel? Schijf je dan in voor het stadsgesprek, 15 oktober om 20.00 uur in Zaal Staal op Beursplein 33. De gemeente belooft zoveel mogelijk reacties en suggesties mee te nemen in de uitwerking.

coolsingel2

 

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl