9 manieren om op een andere manier te reizen

0

De auto, fiets en het openbaar vervoer ken je nu wel als vervoermiddel. Maar heb je wel eens overwogen om een compleet ander vervoermiddel te proberen? We hebben er 9 voor je op een rijtje gezet. Welke wil jij proberen?

1. Segway

De segway, wie kent hem niet? Je komt ze vaak als toeristische attractie tegen, maar het is een prima vervoermiddel. Een goede balans is wel noodzakelijk.

segway

2. Monocycle

De monocycle is iets lastiger dan de segway, wat je kunt je nergens aan vasthouden.

monocycle

3. Skateboard of longboard

Het skateboard of longboard is een ondergewaardeerd vervoermiddel, want op fietspaden kun je ook prima rollen. En daarnaast is het een goede workout voor je benen.

Skateboard

4. Rolschaatsen of skeelers

Jarenlang was skeeleren en rolschaatsen ontzettend populair maar de laatste jaren is het uit het straatbeeld verdwenen. Jammer, want het is een makkelijke manier van voortbewegen. Vergeet alleen geen schoenen mee te nemen voor op je werk!

Rolschaatsen en skeeleren

5. Hoverboard

Het hoverboard is een vervoermiddel tussen de segway en de monocycle in. Je stuurt met je voeten, maar het is makkelijker om je balans te behouden dan op een monocycle.

Hoverboard

6. Riksja

De riksja is ideaal om op kleine schaal te carpoolen. De eerste riksja’s waren nog niet gemotoriseerd, dus dat wordt trappen. Mocht je geen zin hebben om te fietsen, dan bestaan ze inmiddels ook met motor.

Riksja

7. Step

Liever niet fietsen maar je wel op een andere snelle en gezonde manier voortbewegen? Probeer eens de step! Ook te verkrijgen in volwassenen-formaat en in elektrische varianten.

Step

8. Loopfiets

Wel het gevoel hebben van een fiets, maar geen zin om te trappen? Dan is de loopfiets is voor jou! Een soort combinatie tussen de fiets en een step.

Foto: scouters.nl

9. Boot

Als je het geluk hebt om aan de rivier te wonen, kun je net zo goed met de boot naar je werk gaan. Lekker verfrissend is het ’s ochtends zeker. Als je ook nog je collega’s thuis afzet, ben je gegarandeerd medewerker van de maand.

Welk ander vervoermiddel zou jij toevoegen aan dit lijstje?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl