8 alternatieve vervoermiddelen

0

Heb je ook meegedaan aan Filevrije Dag afgelopen 13 november? Helemaal top! Begrijpelijk dat je nu geïnspireerd bent om voortaan met andere vervoermiddelen te reizen dan de auto. We hebben een aantal alternatieve vervoermiddelen op een rijtje gezet.

 1. De fiets
  We zouden geen Nederlanders zijn als we niet bijna alles op de fiets zouden doen! Je stalen ros staat altijd voor je klaar en is voor kortere afstanden standaard een goede keuze. Moet je een langere afstand overbruggen? Dan is de e-bike een goede optie.
 2. Het openbaar vervoer
  In een stad als Rotterdam is elke plek uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Met keuze uit trein, bus, tram en en metro, kom je overal. Als je meerdere vervoermiddelen gebruikt, ben je ook nog eens bezig met Mobility as a Service.
 3. De watertaxi
  Het gevoel hebben dat je de toeristische route neemt naar je werk? Neem dan eens de watertaxi! Met 52 steigers waar je in en uit kunt stappen, is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Klik hier voor meer informatie.
 4. De deelfiets of deelscooter
  Je hebt een deel van je reis met het openbaar vervoer of de watertaxi afgelegd, maar je moet die laatste kilometer nog overbruggen. Dan zijn deelfietsen of deelscooters een uitstekende optie. Een goed voorbeeld van de deelfiets is de ov-fiets die je bij NS-stations vindt. Andere deelfietsen zijn er van Flickbike. De deelscooters van Felyx zijn in Rotterdam ontzettend populair.
 5. Thuiswerken
  Als je werk het toe laat, regel dan eens met je werkgever dat je een dag thuis werkt! Ontspannen je dag starten met een kopje koffie, in plaats van een half uur in de file. Tijdens de lunch kun je ook nog de hond uitlaten, lekker!
 6. Lopen
  Als je woont op een redelijke afstand van je werkt, is lopen een goede optie. Een verfrissende wandeling ’s ochtends komt ook de productiviteit qua werk ten goede. Een optie is ook om lopen en het openbaar vervoer te combineren. Die laatste kilometer te voet afleggen in plaats van met de bus bijvoorbeeld.
 7. Carpoolen
  Wonen er een of meerdere collega’s op de route naar je werk? Probeer dan eens te carpoolen. Het is niet alleen goed tegen de files, het is ook nog eens hartstikke gezellig! Zo leer je je collega’s pas echt kennen. 
 8. P+R
  Moet je toch echt een deel van je route met de auto afleggen? Overweeg dan eens gebruik te maken van een P+R. Deze parkeergelegenheden vind je op makkelijk bereikbare plekken en hebben een goede ov-verbinding met het centrum. Klik hier voor meer informatie.

Welke alternatieve vervoermiddelen ga jij proberen de komende tijd?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.