52 nieuwe partners voor Maastunnel Alliantie

0

Vanaf juli gaat de Maastunnel twee jaar dicht in verband met renovaties. Dit zorgt voor veel drukte op andere routes en daarom hebben verschillende instellingen het Filemenu opgesteld, speciaal om forensen uit de spits te houden.

Maastunnel Alliantie

Inmiddels hebben meer dan vijftig instellingen zich aangesloten bij de Maastunnel Alliantie. In een bijeenkomst eerder in mei zijn de 52 deelnemende bedrijven bekend gemaakt. Deze 52 bedrijven komen elk met unieke acties om forensen tegemoet te komen. Bezoekers en clienten van de, bij de alliantie aangesloten bedrijven, zullen extra worden geïnformeerd.

De Euromast is origineel met het idee gekomen en onder andere Diergaarde Blijdorp doet mee. De dierentuin geeft aan de openingstijden ruimer te maken waardoor bezoekers langer in de zoo kunnen spenderen. Andere bedrijven zoals de Kunsthal, Boijmans van Beuningen, Holland Casino, het Natuurhistorisch museum en Het Nieuwe Instituut beloven klanten goed te informeren over openingstijden en de bereikbaarheid van locaties.

Renovatie van de Maastunnel

Vanaf juli zal de Maastunnel twee jaar sluiten in verband met een renovatie. Gedurende deze twee jaar blijft slechts één buis van de tunnel open, voor verkeer dat van zuid naar noord gaat. Dagelijks gebruiken ruim 60.000 auto’s en vrachtwagens de Maastunnel, dus wanneer deze wordt afgesloten zal dit voor verkeersopstoppingen in andere delen van de stad leiden.

Om deze opstopping zoveel mogelijk te vermijden, komen diverse instanties met kortingsacties voor het openbaar vervoer, cadeau’s en tegemoetkomingen voor forensen die de spits mijden en het gebruik van leenfietsen wordt meer gepromoot.

Vooral tijdens de eerste weken worden problemen verwacht rondom de Maastunnel.  Brianne Pols van de Euromast verwacht volgens het AD vooral in de avond veel problemen. Bezoekers worden daarom via de website en bij de voorverkoop van kaarten extra geïnformeerd. Daarnaast zullen er extra acties in de avond worden gehouden om drukte beter te verspreiden.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.