5 jaar Filedier: Een blik op de toekomst – Deel 3

0

Hoera, Filedier bestaat alweer 5 jaar! In de afgelopen jaren is er het een en ander veranderd, maar in de komende jaren verwachten we weer allerlei innovaties op het gebied van mobiliteit. Daarom werpen we een blik op de toekomst van de mobiliteit. Wat verwachten wij dat er de komende jaren zal gebeuren?

 

Auto’s

Dat file’s een groot probleem zijn, weet iedereen. Daarom is de toekomst van auto’s zo interessant. Grote firma’s zoals Tesla maken grote stappen op het gebied van elektrische en zelfrijdende auto’s. Zo verwacht Elon Musk dat er eind 2017 al Tesla auto’s helemaal zelfstandig van Los Angeles naar New York kunnen rijden. Daarnaast zouden alle Tesla’s in 2018 zelfstandig moeten kunnen rijden. Ook moet dan het aantal laadpunten verdubbeld zijn.

Naar verwachting zou het bereik van elektrische auto’s binnen vijf jaar op 745 mijl (ongeveer 1200 kilometer) moeten liggen met slechts één keer opladen.

Een vooruitstrevend bedrijf zoals Tesla zorgt ervoor dat ook andere autobedrijven zich moeten blijven ontwikkelen. Zo heeft Volkswagen aangegeven dat in 2030 alle Volkswagen elektrisch zullen zijn. Ook BMW zegt in de komende jaren 13 auto’s op de markt brengen die deels elektrisch zijn en 12 auto’s die volledig elektrisch zijn.

Binnen Nederland heeft de ANWB onderzoek gedaan naar files en mogelijke oplossingen. 12.000 mensen hebben gestemd en volgens hen zijn dit de drie belangrijkste oplossing:

  1. Geef vrachtverkeer een eigen rijstrook (23%)
  2. Verbeter het openbaar vervoer (19%)
  3. Verminder het woon-werkverkeer (14%)

 

Deze oplossingen zullen binnenkort aan het nieuwe kabinet gepresenteerd worden om te kijken wat de opties zijn. Bekijk alle oplossingen hier. 

Een ander concept dat de komende jaren bekender zal worden, is car-sharing. Voor bepaalde reizen is de auto net iets handiger dan de fiets of het ov, maar voor die enkele reis is het bijna niet de moeite waard om een auto te bezitten. In de toekomst is het dus logischer om een auto te lenen via een huur-systeem waardoor je de auto dus alleen gebruikt wanneer je hem echt nodig hebt. Dat scheelt veel qua parkeerplekken om ook in onderhoudskosten.

 

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.