5 jaar Filedier: Een blik op de toekomst – Deel 2

0

Hoera, Filedier bestaat alweer 5 jaar! In de afgelopen jaren is er het een en ander veranderd, maar in de komende jaren verwachten we weer allerlei innovaties op het gebied van mobiliteit. Daarom werpen we een blik op de toekomst van de mobiliteit. Wat verwachten wij dat er de komende jaren zal gebeuren?

Fietsen

De laatste jaren zijn e-bikes steeds meer in opkomst. Veel mensen kiezen in plaats van de auto voor een elektrische fiets om langere afstanden af te leggen. Hartstikke goed, want zo heb je het gemak en de vrijheid van een fiets, maar wel de mogelijkheid om meer kilometers af te leggen. We verwachten dat de accu’s van e-bikes steeds beter worden, waardoor het bereik ook groter wordt. Zo kun je steeds verder fietsen zonder tussendoor de accu op te laden.

Daarnaast hopen we dat er goed wordt gekeken naar de regeling van e-bikes op het fietspad of de weg. De speed pedelec mag sinds dit jaar niet meer op het fietspad, maar moet op de weg fietsen, waardoor veel mensen zich onveilig voelen. Betere fietspaden zijn een goede oplossing hiervoor.

De ultieme fietservaring zou toch wel een hoverbike zijn. De politie van Dubai heeft er nu een en hoewel het eigenlijk geen fiets meer is, zouden we hem maar wat graag uitproberen!

 

Drones

De ontwikkeling van bestaande vervoermiddelen is interessant om te volgen, maar ook nieuwe vervoermiddelen zoals drones zijn in opkomst. Tot nu toe werden drones vooral gebruikt om mooie video’s mee te schieten en auto’s te tellen, maar in IJsland worden drones al gebruikt om eten mee te bezorgen. Het landschap in IJsland is niet ideaal om eten per auto te bezorgen, daarom worden nu drones ingezet.

Ook Amazon is volop bezig met het ontwikkelen van een bezorgservice met drones. 

 

Maar hoe zit het dan met personenvervoer per drone? In Dubai is onlangs een twee-persoonsdrone getest, een succes! Hier zie je hoe de drone eruit komt te zien: 

Er moet nog veel getest worden met het vervoeren van personen en het bereik van de drone, maar de spits is eraf. Verwacht in de komende jaren grote stappen!

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl